Αϋπνίες; Νικήστε τις με αυτούς τους 5 απλούς τρόπους!

Σίγουρα στη ζωή όλων μας, έχουν υπάρξει στιγμές που όσο και να προσπαθούμε είναι αδύνατο να κοιμηθούμε. Ή ακόμα και να κοιμηθούμε τελικά, κάνουμε διακεκομμένο ύπνο ή ανήσυχο. Όλη η συσσωρευμένη ένταση της ημέρας, λίγο στρες, λίγο η ανυπομονησία όταν περιμένουμε κάτι να γίνει, μπορούν να επηρεάσουν την ποιότητα και διάρκεια του ύπνου. Ευτυχώς, υπάρχουν κάποιοι φυσικοί τρόποι αντιμετώπισης αυτής της κατάστασης, οι οποίοι είναι αρκετά αποτελεσματικοί.


Κατά τη διάρκεια της ημέρας, μπορεί να καταναλώσουμε μεγάλες ποσότητες καφεΐνης. Αυτή, εκτός απο τον καφέ, βρίσκεται και σε διάφορα αναψυκτικά, ροφήματα ή στην μαύρη σοκολάτα. Ο περιορισμός της λοιπόν, μπορεί να λειτουργήσει θετικά και να βοηθήσει στον ύπνο. 

Η υπερένταση που μπορεί να νιώθουμε, η πίεση είναι ανασταλτικός παράγοντας, ο οποίος βασανίζει αρκετούς ανθρώπους. Το να μπορέσουμε να χαλαρώσουμε και να διώξουμε αρνητικές σκέψεις είναι αυτό που θα μας βοηθήσει να κοιμηθούμε καλύτερα. Η ανάγνωση ενός βιβλίου πριν τον ύπνο, μπορεί να πάρει το μυαλό μας απο εκεί και να μας βοηθήσει να απαλλαγούμε απο το στρες.

Ο ρόλος της διατροφής είναι επίσης πολύ μεγάλος. Φροντίστε λίγες ώρες πριν τον ύπνο, να αποφύγετε τα βαριά γεύματα και να προτιμήσετε κάτι πιο ελαφρύ. Επίσης διάφορα βότανα, όπως το χαμομήλι ή η βαλεριάνα, έχουν χαλαρωτικές ιδιότητες καθώς και το ζεστό γάλα.

Το περιβάλλον στο οποίο κοιμάστε έχει επίσης μεγάλη σημασία. Για έναν ξεκούραστο ύπνο, θα πρέπει να βρίσκεστε σε ένα δροσερό δωμάτιο, μακριά απο θορύβους και έντονα φώτα. Καλό είναι επίσης,να μην υπάρχουν οθόνες μέσα στο δωμάτιο, κινητό, tablet, laptop.

Η γυμναστική βοηθάει στην αντιμετώπιση της αυπνίας. Λίγα λεπτά ελαφριάς άσκησης πριν ξαπλώσετε, θα πάρει την ένταση της ημέρας και θα βοηθήσει στην εκτόνωσή της. Υπάρχουν ασκήσεις χαλάρωσης στο διαδίκτυο που μπορείτε να δείτε. Προσωπικά, έχω δοκιμάσει κάποιες ασκήσεις γιόγκα,στο κρεβάτι, οι οποίες με έχουν βοηθήσει πάρα πολύ.

Βρείτε τον τρόπο που σας ταιριάζει και απολαύσετε τον ύπνο σας!

Δείτε ακόμα:


CONVERSATION

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου