Η μυστική σύζυγος - Τζιλ Πολ


Τί κοινό μπορεί να έχουν οι Ρόμανωφ και μια απλή Αγγλίδα δημοσιογράφος; Πόσο σημαντικό είναι ένα μενταγιόν και ένα παλιό ημερολόγιο; Σε αυτό το ιστορικό μυθιστόρημα, ξεδιπλώνονται οι ζωές των πρωταγωνιστών σε δύο διαφορετικές περιόδους: στην Ρωσία του 1914 και τις ζωές της τσάρικης οικογένειας και στο 2016 και τη ζωή της Κίττυ Φίσερ.

Η Κίττυ ζει μια φυσιολογική ζωή με τον άντρα της στην Αγγλία, χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις και δράματα. Μέχρι που τυχαία ανακαλύπτει πως ο Τομ την έχει απατήσει. Θέλοντας να αντιμετωπίσει την απιστία του, αποφασίζει να να τον εγκαταλείψει και να αποδεχθεί την κληρονομιά που της άφησε ο προπάππος της στην Αμερική. Στην προσπάθειά της να βάλει τις σκέψεις της και τον εαυτό της σε τάξη, εκεί στο απομονωμένο εξοχικό στις όχθες της λίμνης Ακανάμπι, ανακαλύπτει ένα καλά κρυμμένο οικογενειακό μυστικό.

Ο Ντμίτρι ερωτεύεται την Τατιάνα, σε μια εποχή που το Ρωσία βράζει απο την επικείμενη επανάσταση. Η τύχη των Ρόμανωφ κρέμεται απο μια κλωστή, αυτό όμως δεν εμποδίζει τους δύο νέους να κάνουν τα δικά τους όνειρα. Η καταστροφή όμως τους προλαβαίνει και καθώς καθημερινά τα γεγονότα αλλάζουν τροπή, η τύχη των ίδιων των πρωταγωνιστών αλλά και της σχέσης τους αλλάζει και τη θέση της ευτυχίας και της ονειροπόλησης, παίρνουν ο κίνδυνος και η δυστυχία. 

Μια πραγματική ιστορία αγάπης, ανάμεσα σε δύο ανθρώπους απο διαφορετικούς κόσμους, που όμως κατάφεραν να την κρατήσουν δυνατή και άσβεστη μέσα στις δεκαετίες που τους χώρισαν. Μυστικά που κρατήθηκαν επτασφράγιστα και που αποκαλύφθηκαν τυχαία σχεδόν 100 χρόνια αργότερα. Όσο συνέχιζα την ανάγνωση, ένιωθα τα συναισθήματα των πρωταγωνιστών να με παρασύρουν και στο τέλος να μην μπορώ να συγκρατήσω τη συγκίνησή μου. Αν σας μαγεύει η ιστορία των Ρόμανωφ, αν αγαπάτε τις δυνατές ιστορίες αγάπης, τότε αυτό το βιβλίο είναι για εσάς. Μην ξεχάσετε μόνο να έχετε μαζί σας χαρτομάντηλα. 

Δείτε ακόμα:

CONVERSATION

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου