Τα παιχνίδια του μυαλού

Περίεργες σκέψεις, ενοχές, τρομακτικά πράγματα, δεν μπορώ να τα καταφέρω σε αυτό, δεν έχω την κατάλληλη εμπειρία για να κάνω εκείνο, δεν αξίζω αυτή την προαγωγή ίσως πρέπει να μην προσπαθήσω, αμφιβάλλω για την αξία μου...Μα τί μου συμβαίνει;

Το μυαλό είναι ένα πολύ δυνατό εργαλείο, το οποίο μπορεί να γίνει και όπλο ενάντια στον ίδιο μας τον εαυτό. Όσο εύκολα μπορεί να μας ανεβάσει, να μας γεμίσει με αισιοδοξία, άλλο τόσο εύκολα μπορεί να μας ρίξει, αν το αφήσουμε, στα Τάρταρα. Μπορεί να δημιουργήσει δαίμονες, που ούτε ξέραμε ή φανταστήκαμε πως θα μπορούσαμε ποτέ να έχουμε, τέρατα τα οποία μας τρομάζουν και μπορεί να μας κάνει να αμφιβάλλουμε για πολλά πράγματα. Ψυχολογικός πόλεμος, στον εαυτό μας. Ρε πάς καλά; Πως γίνεται αυτό; Κι όμως γίνεται. Απο την πίεση στη δουλειά, την πίεση στο σχολείο, στο σπίτι, στην καθημερινότητα...Δεν θέλει και πολύ να τα κλατάρει! 

Είναι τρομακτικό αλλά όχι ανίκητο, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Και όχι, δεν έχεις τρελαθεί. Έχεις κλατάρει. Θα φέρω ένα απλό παράδειγμα. Έχεις ένα αυτοκίνητο, το οποίο έχεις ζορίσει πολύ. Έχει αρχίσει να "μουγκρίζει και να αγκομαχάει" στις ανηφόρες που διάλεξες, δεν τραβάει στην ευθεία, αρχίζουν να ανάβουν τα λαμπάκια της μηχανής, αρχίζει να ανεβάζει θερμοκρασία, πας να αλλάξεις ταχύτητα και ακούς σφυρίγματα, μυρίζει καμμένο και ξαφνικά σβήνει και δεν παίρνει μπρος. Σου έχει δώσει τόσα σημάδια, οτι κάτι δεν πάει καλά αλλά δεν έδωσες σημασία. Δεν άντεξε το έρμο! Το 'πιασες; Το ίδιο έχει πάθει και το μυαλό. Τα'παιξε και άρχισε τα κόλπα.

Είναι τόσο εύκολο να γυρίσεις την αρνητική σκέψη σε κάτι θετικό, αρκεί να προσπαθήσεις. Το σύμπαν ανταποκρίνεται σε καταστάσεις αγάπης και αυτή την στιγμή αυτό χρειάζεται ο εαυτός σου απο εσένα! Το μυαλό σου θέλει "παιχνιδάκια". Μην το αφήσεις, μην το πιστέψεις, δεν ισχύει. Μην πιστέψεις ότι σκέφτεσαι. Ναι, μπορείς να το κάνεις. Για κάθε βλακεία που σου στέλνει, σκέψου 3 θετικά πράγματα για να το πολεμήσεις. 

-Δεν θα τα καταφέρω σε αυτή τη δουλειά... (αμφιβάλλω για την αξία μου)
-Θα προσπαθήσω και θα κάνω το καλύτερο που μπορώ, κανείς δεν γεννήθηκε μαθημένος, θα μάθω και θα τα πάω καλά! (positive boost επιτόπου!)

Βρίσκεσαι σε μια κατάσταση προσωπικής ανάπτυξης, σε μια κατάσταση που ναι, είναι πρωτόγνωρη και τρομακτική, αλλά θα σε κάνει να γνωρίσεις καλύτερα τον εαυτό σου. Δες το σαν μια ευκαιρία επικοινωνίας με τον εαυτό σου και άκου τι σου ζητάει. Όλη αυτή η ένταση είναι αυτό που νομίζεις οτι είσαι, όχι αυτό που είσαι. Έχεις χρόνο μόνο για ανάπτυξη και δημιουργία, όχι για δράματα. Ηρέμησε λοιπόν, άκου τον εαυτό σου και υπόσχομαι πως όλα θα πάνε καλά. Αυτό που θα ανακαλύψεις θα σε εκπλήξει ευχάριστα! Stay positive!

Δείτε ακόμα:


CONVERSATION

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου