Πρώτη του έτους-Juli Zeh


Δώρο απο τη φίλη μου Ιουλία, ανυπομονούσα να το πιάσω στα χέρια μου! Ένα ψυχολογικό θρίλερ,  μια αναδρομή στο παρελθόν, μια ανάλυση στα παιδικά τραύματα και το πως μπορούν τα βιώματα της παιδική μας ηλικία να διαμορφώσουν την ενήλικη ζωή. Ουσιαστικά, το βιβλίο χωρίζεται σε δύο μέρη. Στο πρώτο, γνωρίζουμε τον Χένινγκ, την οικογένειά του, την τωρινή ζωή του ενώ στο δεύτερο βλέπουμε τον Χένινγκ παιδί, με την πατρική του οικογένεια.

Ο Χένινγκ, αποφασίζει να περάσει τις μέρες της Πρωτοχρονιάς στο ισπανικό νησί Λανθαρότε με την οικογένειά του. Τα τελευταία δύο χρόνια, υποφέρει απο κρίσης πανικού, που τον τρομάζουν, κάνοντας τη ζωή του δύσκολη. Ξεκινώντας την ανάβαση στο βουνό με το ενοικιαζόμενο ποδήλατό του, κάνει έναν προσωπικό απολογισμό για την ζωή του, τη δουλειά του, τον γάμο του. Κάτι όμως στο τοπίο, του φαίνεται γνωστό και οικείο. Φτάνοντας εξαντλημένος στο χωριό, θα βρεθεί στο σπίτι της Λίζας, μιας γυναίκας που του ξυπνάει μνήμες του παρελθόντος, τις οποίες έχει καταφέρει να απωθήσει στο πίσω μέρος του μυαλού του. Ο Χένινγκ ξαναζεί την αγωνία και τον φόβο καθώς αρχίζει να θυμάται. Ένα βιβλίο που μπορεί να σε ταράξει και να σε κάνει να καταλάβεις οτι χρειάζεται μόνο ένα "κλικ" για να ανασυρθούν τέρατα ,αγωνίες και φόβοι που έχουν θαφτεί μέσα μας. 

Το βιβλίο αποδεικνύεται αρκετά ενδιαφέρον, με διάφορες εικόνες και καταστάσεις που στο τέλος βγάζουν απόλυτο νόημα. Διαβάστε το!


Δείτε ακόμα:

Χειμερινό ηλιοστάσιο- Ρόζαμουντ Πίλσερ

Χάραξε το σημάδι βιβλίο 1- Βερόνικα Ροθ

Η άλλη σταχτοπούτα-Τζένιφερ Ντόνελι

CONVERSATION

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου