Η τέλεια γυναίκα

 Δεν είμαι μοντέλο. Δεν έχω τέλειες αναλογίες. Παχαίνω, αδυνατίζω, παχαίνω, αδυνατίζω και ξανά απο την αρχή. Έχω κλάψει επειδή ένιωσα σαν αγελάδα. Έχω κάνει δίαιτες, έχω γραφτεί στο γυμναστήριο, έχω κάνει ότι πιο κλασικό κάνουν οι γυναίκες για να έχουν όμορφο σώμα.  Απο την άλλη, έχω νιώσει πολύ όμορφα με το σώμα μου, πολύ άνετα με το σώμα του, έχω φορέσει ρούχα που αναδεικνύουν τη σιλουέτα μου, έχω νιώσει σέξι, όπως κλασικά όλες οι γυναίκες. Αυτό που θέλω να πώ, είναι ότι έχω κι εγώ τα πάνω μου και τα κάτω μου.

Οι γυναίκες της εποχής μας και όχι μόνο, βομβαρδίζονται απο μικρές με την εικόνα του "τέλειου" σώματος. Η Barbie με τις τελειες αναλογίες, οι celebrities με τα εκπληκτικά, γυμνασμένα κορμιά, τους φοβερούς κοιλιακούς, χωρίς ίχνος κυτταρίτιδας, αθλήτριες...Τα κορίτσια προσπαθούν να τους μοιάσουν και οι γυναίκες παλεύουν με τον χρόνο. Ξεχνάμε όμως κάτι σημαντικό: αυτές οι γυναίκες είναι απλοί άνθρωποι σαν εμάς, που αν αφαιρέσεις όλη τη γκλαμουριά, το μέικ απ, το ρετούς, τα έξυπνα κόλπα των στυλίστων τους, είναι γυναίκες με ακμή, κυτταρίτιδα, παραπάνω κιλά. Και αυτές οι ίδιες γυναίκες, όταν ξυπνάνε το πρωί και κοιτάζονται στον καθρέφτη, νιώθουν όπως κ εμείς, τη μία μέρα οτι μπορούν να κρατήσουν όλο τον κόσμο στην παλάμη τους, την άλλη όμως όχι και τόσο όμορφες ή αδύνατες.

Προσπαθώ να κάνω το καλύτερο για το σώμα μου, να το φροντίζω, γιατί θα είμαστε μαζί για πολύ καιρό! Ναι, προσπαθώ να γυμνάζομαι, να τρώω πιο υγιεινά, να μην πολυτρώω βλακείες...Το  θέμα είναι οτι, θα πρέπει να αγαπάμε το σώμα μας και να το φροντίζουμε. Ακόμα και με τα παραπανίσια κιλά του, την κυτταρίτιδά του, τις ουλές του, τις ατέλειες του. Γιατί, πολύ απλά, όσο όμορφο και γυμνασμένο να δείχνει το σώμα σου, αν η ίδια δεν είσαι ευχαριστημένη με αυτό και προσπαθείς απο το medium να χωρέσεις στο extra small, τότε δεν θα νιώθεις ποτέ αρκετά όμορφη για να φορέσεις το υπέροχο, κολλητό σου φόρεμα, που σου δίνει τόση αυτοπεποίθηση. 

Είμαστε τέλειες όπως ακριβώς είμαστε. Αγαπήστε το σώμα σας. Και αυτό το λέει μια γυναίκα, που στη ζωή της είχε πολλά σκαμπανεβάσματα με το βάρος της!

#bodypositive
#loveyourself
#yourebeautiful


Δείτε ακόμα:


CONVERSATION

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου