3 έξυπνοι τρόποι για να ενισχύσουμε το ανοσοποιητικό μας.

Όσο προχωράμε στην καρδιά του φθινοπώρου και σιγά σιγά ο καιρός γίνεται όλο και πιο κρύος, είμαστε πιο επιρρεπείς σε κρυωματάκια και γρίπες. Πώς μπορούμε όμως, να θωρακίσουμε τον οργανισμό μας, έτσι ώστε να ταλαιπωρηθούμε όσο το δυνατόν λιγότερο; Παρακάτω, θα βρείτε μερικά πράγματα που θα βοηθήσουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

Ένα απο τα βασικότερα πράγματα που θα πρέπει να κάνουμε, όχι μόνο για να μην κρυώσουμε αλλά για καλύτερη ποιότητα ζωής, είναι ένας υγιεινός τρόπος ζωής. Η άσκηση σε καθημερινή βάση, απο απλό περπάτημα μέχρι γυμναστήριο, ο επαρκής ύπνος, η σωστή διατροφή και η μείωση ζάχαρης είναι τα κλειδιά για την ενδυνάμωση και τη διατήρηση ενός υγιούς συστήματος. 

Τα συμπληρώματα διατροφής, ενισχύουν τον οργανισμό μας. Χρειαζόμαστε ένα βασικό συμπλήρωμα, για τη λήψη βιταμινών και ιχνοστοιχείων, (όπως ασβέστιο, βιταμίνες C,Β,Ε, ψευδάργυρο, αντιοξειδωτικά, φυτικά συστατικά κ.α.) γιατί δεν ξέρουμε ακριβώς απο ποια τρόφιμα μπορούμε να τα πάρουμε όλα.

Η βιταμίνη C είναι απο τις πιο γνωστές βιταμίνες και την βρίσκουμε σε πολλά τρόφιμα της καθημερινότητάς μας, όπως εσπεριδοειδή, πιπεριές, λάχανο, μαϊντανός, ακτινίδια κ.α. Είναι η πρώτη βιταμίνη που θα σκεφτούμε να πάρουμε για την αποφυγή ή την καταπολέμηση του κρυολογήματος. Η ποσότητα όμως που θα πρέπει να λαμβάνουμε, εξαρτάται απο κάποιους παράγοντες: την ηλικία μας, τον οργανισμό (αν είναι υγιής ή αν αντιμετωπίζει ήδη προβλήματα που τον στρεσάρουν) και τέλος, αν καπνίζει (γιατί εκεί λειτουργεί σαν αντιοξειδωτική βιταμίνη, που εξαντλείται στους καπνιστές).

Η άσκηση, η σωστή διατροφή και τα συμπληρώματα διατροφής, είναι αυτά με τα οποία θα ενισχύσουμε την υγεία μας. Είναι οι σημαντικότεροι σύμμαχοι για την διατήρηση ενός υγιούς και δυνατού οργανισμού.


Photo by Brooke Lark on UnsplashΔείτε ακόμα: 

Η γυμναστική στη ζωή μου

Φυσικοί τρόποι αντιμετώπισης του κρυολογήματος και της γρίπης.

Αϋπνίες; Νικήστε τις με αυτούς τους απλούς τρόπους!


CONVERSATION

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου