Η γυμναστική στη ζωή μου


Η γυμναστική μπήκε στη ζωή μου τα τελευταία 6 χρόνια. Παλιότερα, η μόνη σχέση που είχα με το γυμναστήριο, ήταν όταν πήγα δύο φορές να γραφτώ στο γυμναστήριο με τις φίλες μου, γράφτηκα, πήγα λίγες μέρες και μετά όλο κάτι τύχαινε και δεν μπορούσα να πάω. Δεν έφταιγα...Τύχαιναν διάφορα!

Αρχικά, ξεκίνησα για να γεμίζει η μέρα μου. Ο μικρός ξεκίνησε τα προνήπια, το να κάθομαι όλη μέρα μόνη μου μέχρι τις 2 που θα σχολούσε ήταν βασανιστήριο. Πόσες φορές θα πήγαινα στην αδερφή μου για καφέ (τότε δεν είχα ακόμα παρέες), πόσο θα καθάριζα πια αυτό το σπίτι, πόσο θα πήγαινα μόνη μου στην αγορά; Λέω ας το δοκιμάσω (ξανά) και να δούμε πως θα πάει. Γράφτηκα στο δημοτικό γυμναστήριο, πήγαινα 3 φορές την εβδομάδα και μου άρεσε. Και η μέρα μου γέμιζε και έγινα κορμάρα! Ξεκινούσα όταν άρχιζαν τα σχολεία, τέλειωνα πριν τελειώσουν, το καλοκαίρι. Μια χαρά.

Λόγω covid έχω να πάω γυμναστήριο απο τον Φεβρουάριο που ξεκίνησε όλη αυτή η ιστορία. "Ξεγυμναστηκα" εντελώς. Ότι γυμναστική έκανα πλέον όλο αυτο το διάστημα της καραντίνας, ήταν σε βιντεοκλήση με τον αδερφό μου, εκείνος Θεσσαλονίκη εγώ Αθήνα,  λίγο ποδήλατο με τον γιό μου και κάθε απόγευμα που παίζαμε στην αυλή μήλα! Αυτό... Τίποτα άλλο.

Τον τελευταίο καιρό, κάνω διαλειμματική προπόνηση. 2 λεπτά γρήγορο περπάτημα, 3 λεπτά jogging, για 22 λεπτά. Σε εξωτερικό χώρο, ή εδώ στη γειτονιά, ή όσο είναι ο μικρός προπόνηση. Μου αρέσει πολύ, είναι κάτι που δεν έχω ξανακάνει. Μπορώ να πώ οτι δεν είναι τόσο κουραστικό όσο νόμιζα. Στο τέλος κάθε προπόνησης αισθάνομαι ανανεωμένη. Προσπαθώ να πηγαίνω τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα. Ακουστικά, smartwatch, νερό και φύγαμε!

Οποιοδήποτε είδος σωματικής άσκησης είναι καλό. Οτιδήποτε βολεύει τον καθένα. Άλλος θέλει γυμναστήριο, άλλος απο το youtube, κάποιος άλλος να τρέχει μόνος του ή να κάνει γιόγκα. Ας μην ξεχνάμε οτι κάνει καλό και στην ψυχολογία μας, φεύγει το στρες. Νους υγιής εν σώματι υγιή (Ιπποκράτης).

Φωτογραφία: Προσωπικό αρχείο

CONVERSATION

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου