Τα 6 καλύτερα φυτά εσωτερικού χώρου, χωρίς ιδιαίτερη φροντίδα.


Τα φυτά εσωτερικού χώρου, είναι πάντα μια καλή διακοσμητική προσθήκη σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού. Ανεβάζουν τη διάθεσή μας, μας ηρεμούν, καθαρίζουν την ατμόσφαιρα και ομορφαίνουν τον χώρο. Αν ανήκετε στην κατηγορία των ανθρώπων που, ναι μεν σας αρέσουν αλλά δεν μπορείτε ή δεν θέλετε να ασχολείστε και πολύ, παρακάτω θα βρείτε τα ιδανικά φυτά για εσάς.

Πόθος: ένα αναρριχόμενο φυτό, με φύλλα σε σχήμα καρδιάς τα οποία έχουν διάφορα χρώματα (μπορεί να είναι πράσινα ή πράσινα με κίτρινο κ.α.). Δεν χρειάζεται πολύ νερό και πολύ ήλιο για να ζήσει, μεγαλώνει γρήγορα και δεν είναι πολύ ευαίσθητο στη θερμοκρασία. Σπαθίφυλλο: πολύ όμορφο φυτό, με πλατιά φύλλα και λευκά άνθη. Είναι αρκετά ευαίσθητο στο κρύο καθώς και στον ήλιο (καίγονται τα φύλλα του). Καλό είναι να βρίσκεται μακριά απο θερμαντικά σώματα και ρεύματα. Καθαρίζει την ατμόσφαιρα και χρειάζεται πότισμα όταν στεγνώνει το χώμα στη γλάστρα του. Το καλοκαίρι θέλει συχνό πότισμα. 

Δράκαινα: απο τα ανθεκτικότερα φυτά. Αντέχει και στο κρύο και στη ζέστη, στον ήλιο αλλά και στη σκιά. Έχει αργή ανάπτυξη, γίνεται δέντρο και δεν χρειάζεται ιδιαίτερο πότισμα.


Μονστέρα: επιβιώνει με λιγοστό φως, όχι απευθείας. Η ανάπτυξή του είναι γρήγορη, ενώ μπορεί να φτάσει τα 2-3 μέτρα. Δεν αγαπάει τη ζέστη και το πολύ νερό, αλλά καλό είναι να βρέχουμε τα φύλλα του γιατί αγαπάει την υγρασία.

Φίκος: έχει πλατιά φύλλα, που αν κοπούν εκρίνουν ένα άσπρο υγρό σαν γάλα. Γίνεται δέντρο αλλά μπορούμε να ελέγξουμε το μέγεθος και το ύψος του. Έιναι όμορφο και κομψό φυτό, που δεν θέλει απευθείας ήλιο, και μια μέτρια θερμοκρασία (ούτε πολύ κρύο, ούτε πολύ ζέστη). Δεν θέλει πολύ πότισμα.

Μπέντζαμιν: προσαρμόζεται εύκολα στη θερμοκρασία αλλά δεν αντέχει το έντονο κρύο γιατί μπορεί να παγώσει. Έχει μικρά φύλλα, είναι όμορφο και όσο μεγαλύτερη είναι η γλάστρα, τόσο περισσότερο θα ψηλώσει, ενώ μπορεί να γίνει και μπονζάι. Χρειάζεται κανονικό πότισμα.

Φωτογραφίες: 

Photo by Spacejoy on Unsplash

Photo by Severin Candrian on Unsplash

Photo by Maria Elizabeth on Unsplash

Photo by Lui Peng on Unsplash

Photo by Olena Sergienko on Unsplash

Photo by Elle Lumière on Unsplash

Photo by Severin Candrian on Unsplash


Δείτε ακόμα:

Λουΐζα η θαυματουργή


CONVERSATION

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου