Η αλλη Χιονατη-Jennifer Donnelly


Η Σόφι, είναι ένα όμορφο κορίτσι, ευαίσθητο, καλόκαρδο. Η Κακιά Βασίλισσα είναι μοχθηρή και την μειώνει σε κάθε ευκαιρία. Είναι διατιθεμένη να κάνει τα πάντα για να ανέβει στον θρόνο, για να έχει εξουσία. Απαριθμώντας τις αδυναμίες της Σόφι, η Κακιά Βασίλισσα προσπαθεί να την κάνει να πιστέψει οτι όντως, παραείναι καλή, παραείναι ευγενική, παραείναι τρυφερή. Δεν ταιριάζουν αυτά σε μια πριγκίπισσα. Η Σόφι θα την πιστέψει, έχει ακούσει έτσι κι αλλιώς τους ψίθυρους μέσα στο παλάτι. Η διαταγή για να παρασύρει ο κυνηγός την κοπέλα στο δάσος, για να την σκοτώσει και να φέρει πίσω την καρδιά της, έχει δοθεί. Είναι όμως το τέλος;

"Η άλλη Χιονάτη" είναι η σκοτεινή πλευρά του γνωστού παραμυθιού. Πρόκειται για ένα μυθιστόρημα, που μας δείχνει όλες τις πλευρές των χαρακτήρων που ήδη γνωρίζουμε. Απο τη μια βρίσκεται η Σόφι (η Χιονάτη), η δύναμη που κρύβει μέσα της και που ούτε η ίδια ξέρει οτι έχει. Προσπαθεί να μείνει πιστή σε ότι πιστεύει, σε ότι την χαρακτηρίζει. Θα αποδείξει στον εαυτό της πως, ούτε η Σκοτεινή Μαγεία που υπάρχει όμως στο δάσος, δεν μπορεί να την νικήσει. Απο την άλλη, έχουμε την πολύπλοκη προσωπικότητα της Κακιάς Βασίλισσας, η οποία παρουσιάζεται με τρόπο διαφορετικό, με σκοπό να την καταλάβουμε, να δούμε τους λόγους που την οδηγούν στις πράξεις και τις αποφάσεις της. Είναι μια γυναίκα παρεξηγημένη, που κινείται με βάση τα βιώματα του παρελθόντος. Ότι έχει εισπράξει σαν παιδί, όταν προσπάθησε να σώσει την οικογένειά της και αργότερα σαν νεαρή γυναίκα.

Ένα καλογραμμένο βιβλίο, με πολύ ενδιαφέρον, που έχει μπει στο TOP 10 των αγαπημένων μου. Δεν χρειάζεται να είσαι πάντα το θύμα, για να είσαι καλή με τους άλλους. Δεν χρειάζεται να πιστεύεις ότι σου λένε άνθρωποι που σε μειώνουν. Δεν χρειάζεται να είσαι κακιά, για να έχεις δύναμη και σεβασμό. 

CONVERSATION

2 Comments:

  1. Μου φαίνεται πολύ ενδιαφέρον. Γενικά μετά την σειρά , Once Upon A Time, μου κινεί πολύ το ενδιαφέρον να βλέπει τι κρύβεται και στο μυαλό του "κακού" .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι απο τα καλύτερα βιβλία που έχω διαβάσει! Είναι πολύ ενδιαφέρον που μπορούμε να δούμε την μεριά του κακού, όχι όμως για να δικαιολογήσουμε αλλά για να κατανοήσουμε τις επιλογές και τις αποφάσεις που παίρνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή