ΧΕΙΜΕΡΙΝΕΣ ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ PART 1: ΚΟΥΡΙ-ΠΗΛΙΟ-ΒΟΛΟΣ

Κάποια μέρη είναι προορισμοί 4 εποχών. Όταν βρίσκεσαι έστω και για λίγες μέρες κοντά στον Βόλο, κανονίζεις εκδρομή στις γύρω περιοχές, αυτό το ξέρουν όλοι. Όταν υπάρχει και σπίτι, που μπορεί να γίνει η βάση σου και απλά μπαίνεις sτο αυτοκίνητο για να γυρνάς στα βουνά και στα λαγκάδια, τότε ακόμα καλύτερα! Βρισκόμαστε στον Αλμυρό, κοντά στον Βόλο. Είναι μια κωμόπολη, συνδυάζει βουνό και θάλασσα και ουσιαστικά, είναι το σημείο απο όπου μπορείς να ξεκινήσεις για να πάς παντού. Όλα είναι γύρω του και οι αποστάσεις πολύ κοντινές. Έτσι κι εμείς, αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε τις εξορμήσεις. Οι προορισμοί είναι τρεις: δάσος Κουρί, Πήλιο, Βόλος. 

Το δάσος Κουρί βρίσκεται μέσα στον Αλμυρό. Είναι ένα πολύ όμορφο μέρος, όπου μπορείτε να αναπνεύσετε καθαρό αέρα. Ο περίπατος μέσα απο τα μονοπάτια και το κελάηδισμα των πουλιών θα σας χαλαρώσουν, ενώ μπορείτε να ταΐσετε και τα ελάφια που υπάρχουν εκεί. Διαθέτει καφετέρια, παιδική χαρά για τα παιδιά και εκεί διοργανώνεται κάθε καλοκαίρι το Los Almiros Festival.


Αφήνοντας πίσω μας το δάσος, ξεκινάμε για το βουνό των Κενταύρων. Το Πήλιο, είναι αγαπημένος προορισμός για πολλούς και προσφέρει υπέροχη, πανοραμική θέα του Βόλου απο κάτω. Η διαδρομή μαγευτική. Αυτή τη φορά, φτάσαμε μέχρι τη Μακρινίτσα, που είναι κατά τη γνώμη μου είναι το ομορφότερο χωριό στο Πήλιο. Τα αρχοντικά, τα πέτρινα δρομάκια, οι όμορφες ταβέρνες, το μεγάλο δέντρο με την κουφάλα (όλη η Ελλάδα έχει βγάλει φωτογραφία εκεί μέσα) κάνουν το σκηνικό ονειρεμένο. 


Αφού αφήσαμε το αυτοκίνητο, κάναμε τη βόλτα μας στα μαγαζάκια, αγοράσαμε τα φημισμένα γλυκά του κουταλιού φιρίκι και πήγαμε να δοκιμάσουμε τα παραδοσιακά φαγητά του χωριού. Σιγά σιγά, ο ήλιος άρχισε να πέφτει οπότε παίρνουμε και εμείς το δρόμο του γυρισμού. Περνάμε απο την Πορταριά, σταματάμε για έναν καφέ και ξεκινάμε για Βόλο.


Ο Βόλος απο ψηλά φωτισμένος φαίνεται μαγικός. Και αυτή την εποχή του χρόνου, με τα λαμπάκια και τα στολίδια του ομορφαίνει περισσότερο. Τα χριστουγεννιάτικα χωριά έχουν κόσμο, όχι πολύ όμως. Δυστυχώς, μας έπιασε βροχή και δεν μπορέσαμε να πάμε. Ο κόσμος παρόλα αυτά, έκανε τα ψώνια του και τη βόλτα του. Ξαναπήγαμε βέβαια, μετά απο λίγες μέρες και τιμήσαμε τα τσιπουράδικα!

Εδώ τελειώνει το part 1 της εκδρομής μας στον νομό Μαγνησίας. Ακολουθεί το part 2 της εξόρμησής μας, απο την άλλη μεριά της βάσης μας! Stay tuned!


Φωτογραφίες: Προσωπικό αρχείο

CONVERSATION

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου