Κυριακάτικη βόλτα στον λόφο Φιλοπάππου


Οι Κυριακές συνήθως είναι αφιερωμένες στην οικογένεια. Οικογενειακές βόλτες, οικογενειακά τραπέζια κτλ. Όταν είναι ηλιόλουστες, ειδικά μέσα στο καταχείμωνο και μετά απο τόσες κακοκαιρίες, βγαίνεις έξω! Σαν τα σαλιγκάρια μετά τη βροχή! Θέλεις να περπατήσεις, να δεις λίγο κόσμο, να πάρεις λίγο αέρα. 

Κανονίσαμε να βρεθούμε για πρωινό με καλούς φίλους. Ένα τραπέζι για τους μεγάλους, ένα για τα παιδιά (γιατί είναι μεγάλα πια και θέλουν να λένε τα δικά τους) και να τρώνε pancakes σοκολάτας. Ότι πρέπει για να ξεκινήσει δυνατά η μέρα. Το κρουασάν σοκολάτας με χρωματιστή τρούφα απο πάνω ήταν αυτό που χρειαζόμουν! Αφού ήπιαμε το καφεδάκι μας και ξυπνήσαμε καλά, σειρά είχε η βόλτα. Αποφασίσαμε να κατεβούμε Αθήνα και να κάνουμε λίγο τουρισμό. Ευκαιρία για μαθήματα αρχαίας ιστορίας! Παρκάραμε στον λόφο Φιλοπάππου και ξεκινήσαμε το περπάτημα. Πρώτα επισκεφθήκαμε τον βράχο του Αρείου Πάγου. Η αλήθεια είναι οτι ήταν η πρώτη φορά που πήγα εκεί. Είδαμε την Ακρόπολη και είχαμε μια πολύ όμορφη και πανοραμική θέα της πόλης ενώ απο ψηλά, φαινόταν και η Στοά του Αττάλου. Φεύγοντας απο εκείνο το σημείο, μπήκαμε μέσα στο μικρό άλσος. Περπατήσαμε στα πλακόστρωτα και επισκεφθήκαμε τη φυλακή του Σωκράτη, όπου πέρασε τις τελευταίες μέρες της ζωής του και που ήπιε το κώνειο. Λίγο πιο κάτω βρίσκεται ο Άγιος Δημήτριος Λουμπαρδιάρης, ένα μικρό όμορφο εκκλησάκι.

 


Γυρνώντας πίσω, περπατήσαμε την Διονυσίου Αεροπαγείτου, τον αγαπημένο μου πεζόδρομο. Τα κτίρια υπέροχα απο τη μια, το Ωδείο Ηρώδου Αττικού απο την άλλη. Το Ηρώδειο είναι ένα πανέμορφο μνημείο, με αμφιθεατρικό σχήμα και αγάλματα, το οποίο φιλοξενεί το Φεστιβάλ Αθηνών με διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις.


Η ώρα πέρασε όμως και τα στομάχια άρχισαν να διαμαρτύρονται. Τελευταία στάση πριν γυρίσουμε στο σπίτι μας, ένα τσιπουράδικο που έχει γίνει πλέον στέκι, για ψαράκι, καλαμαράκια και μεζεδάκια. Αφού φάγαμε και περάσαμε όμορφα, ήρθε η ώρα να μαζευτούμε σπίτι μας. 

Εσύ, πώς πέρασες την Κυριακή σου;


Φωτογραφίες: Προσωπικό αρχείο

CONVERSATION

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου