Ασημικα και γυαλισμα: ο πιο ευκολος τροπος ever!


Τί όμορφα που είναι τα ασημένια αντικείμενα, μαχαιροπήρουνα, κοσμήματα, μπιζουτιέρες κτλ. Τί όμορφα που λαμποκοπάνε όταν είναι καινούρια, καθαρά. Είναι απο τα αντικείμενα όμως, που μαυρίζουν και χρειάζονται καθάρισμα. Στο εμπόριο, κυκλοφορούν διάφορα καθαριστικά/γυαλιστικά, είναι όμως χημικά και για αυτό δεν τα προτιμώ.  Αντ' αυτού, έχω να σας προτείνω, μια απλή, οικονομικότερη λύση, πιο φιλική προς το περιβάλλον και καλύτερη για τον καθαρισμό/γυάλισμά τους. 

Θα χρειαστείτε 3 πράγματα που έχετε σίγουρα στο σπίτι σας: οδοντόκρεμα, οδοντόβουρτσα ή ένα μαλακό πανί, νερό. Τίποτα παραπάνω. Ξεκινάμε λοιπόν. Στην οδοντόβουρτσα, βάζουμε μια ποσότητα οδοντόκρεμας, βρέχουμε με λίγο νερό και απλά τρίβουμε (όπως πλένουμε τα δόντια μας) το αντικείμενο που θέλουμε να καθαρίσουμε/γυαλίσουμε. Ξεβγάζουμε με το νερό, σκουπίζουμε με μια πετσέτα και αυτό ήταν! 

Δοκίμασέ το! Σου εγγυώμαι πως, τα ασημικά σου και τα ασημένια κοσμήματά σου θα λάμψουν και δεν θα χρειαστεί ποτέ να αγοράσεις ειδικό προϊόν απο το σούπερ μάρκετ!

TIPS:

  1. Χρησιμοποιώ οδοντόβουρτσα για τα αντικείμενα που έχουν σκαλίσματα και περίτεχνα σχέδια, γιατί καθαρίζει καλύτερα. Για μεγαλύτερες επιφάνειες όπως π.χ. ένας ασημένιος δίσκος, ένα πανί είναι μια χαρά.
  2. Ο αφρός που θα δημιουργηθεί θα είναι μαύρος, οπότε αν θέλετε μπορείτε να βάλετε γάντια πριν ασχοληθείτε. Αν δεν έχετε δεν πειράζει, ο αφρός αυτός δεν λερώνει τα χέρια.


CONVERSATION

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου