Συνεντευξη στις Greek Women Bloggers


Η 
συνέντευξη που παραχώρησα στις Greek Women Bloggers.


Πώς και γιατί ξεκίνησες το blogging; 

Ξεκίνησα το 2013. Είχα αποφασίσει να ασχοληθώ με το χειροποίητο κόσμημα, χάντρες, φυσικές ορυκτές πέτρες, σύρμα, πηλό, κεριά, διακοσμητικά κ.α. Έτσι γεννήθηκε το πρώτο μου blog, με σκοπό να δείξω τα πράγματα που έφτιαχνα και που καθένα απο αυτά, ήταν μοναδικό, δεν υπήρχε δεύτερο. Το Catherine writes είναι ένας τρόπος να εκφράζω τον εαυτό μου, τις σκέψεις μου.

Πες μας λίγα λόγια για σένα; (εργασία, σπουδές, χόμπι, οικογένεια)

Είμαι η Κατερίνα. Έχω γεννηθεί στη Θεσσαλονίκη, αλλά λόγω της δουλειάς του πατέρα μου έχω μεγαλώσει κυριολεκτικά σε όλη την Ελλάδα, ή τουλάχιστον σε ένα μεγάλο κομμάτι της! Είχα ήρεμα και όμορφα παιδικά χρόνια. Έχω σπουδάσει Διοίκηση και Οικονομία στο τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων, στη Λάρισα, όπου και πέρασα τα πιο όμορφα φοιτητικά χρόνια. Για την ώρα, η εργασία μου είναι το blog μου.

Είμαι δημιουργικός και θετικός άνθρωπος, πάντα ακολουθώ το ένστικτό μου, δεν με έχει προδώσει ποτέ. Μου αρέσουν τα ταξίδια, αλλά φοβάμαι τα αεροπλάνα (αυτό υποσχέθηκα να το δουλέψω πάρα πολύ και να προσπαθήσω να το ξεπεράσω), οι βόλτες, το καλό φαγητό και η μαγειρική, η μουσική, τα βιβλία (λατρεύω τα βιβλία), η γυμναστική...η λίστα δεν πρόκειται να τελειώσει! 

Τα τελευταία χρόνια, ζω στην Αθήνα με την οικογένειά μου. Είμαι πολύ προστατευτική με τους ανθρώπους που αγαπώ και κάνω τα πάντα για αυτούς. Το ίδιο ισχύει και για τους φίλους.

Με τι θέματα ασχολείσαι στο blog σου;

Το blog μου έχει ποικίλη θεματολογία. Θα βρείτε θέματα της καθημερινότητας, θέματα που με αφορούν σαν άνθρωπο, όχι μόνο σαν γυναίκα, τις προσωπικές μου απόψεις για οτι συμβαίνει γύρω μας. Θα βρείτε κριτικές βιβλίων που έχω διαβάσει, Well Being, συνταγές καθώς και μια στήλη για ταξίδια, απο τα μέρη που έχω επισκεφθεί, εκδρομές, διακοπές κτλ. Τέλος, την στήλη Inspiring Women, που είναι και η αγαπημένη μου, στην οποία παίρνω συνέντευξη ή μιλάω για γυναίκες που με τον τρόπο τους, αλλάζουν ή άλλαξαν τη ζωή των ανθρώπων γύρω τους και, εμπνέουν με τον δικό τους τρόπο.

Πώς έχει επηρεάσει το blogging τη ζωή σου; 

Μέσα απο το blogging, μπορώ να μιλήσω για τα πάντα! Αν δω την αδικία θα το φωνάξω. Αν δω την ομορφιά θα την μεταδώσω. Νιώθω πως η φωνή μου απέκτησε περισσότερη δύναμη και πως μπορώ κι εγώ, έστω και με ένα μικρό καινούριο blog ή μια ανάρτηση στα social, να έχω ενεργό ρόλο και να διαμορφώσω πολλά πράγματα που μας αφορούν. Με έχει κάνει να ψάχνομαι περισσότερο, σε διάφορους τομείς. Και μου αρέσει πολύ αυτό!

Τι είναι αυτό που χρειάζεται κάθε γυναίκα blogger κατά τη γνώμη σου;

Αυτοπεποίθηση! Θάρρος! Πίστη! Νομίζω πως, για να μπορέσει οποιαδήποτε γυναίκα να το κάνει αυτό, θα πρέπει να αφήσει τους ενδοιασμούς και τις αμφιβολίες της στην άκρη. Ανεξάρτητα με το αν το βλέπει σαν έναν τρόπο για να βγάλει κάποια χρήματα ή αν το κάνει απο χόμπι. Έχει τις δυσκολίες  του στην αρχή, ξεδιπλώνεις μέρος του εαυτού σου και το δείχνεις στον κόσμο, είναι λίγο τρομακτικό. Αλλά αν αγαπάς αυτό που κάνεις, όπως και με όλες τις δουλειές, μπορείς να κάνεις και να συνδυάσεις τα πάντα!

Ποια είναι η καλύτερη συμβουλή που έχεις εσύ να δώσεις σε μια νέα blogger;

Δεν υπάρχει καλό κείμενο και κακό κείμενο στα άρθρα σου. Κάθε τί που γράφεις είναι μοναδικό, έχει το δικό σου ιδιαίτερο ύφος και είναι αυτό που σε χαρακτηρίζει. Όσο μοναδική είσαι εσύ, άλλο τόσο μοναδικά είναι και τα άρθρα του blog σου και καθώς εξελίσσεσαι, το ίδιο θα κάνει και ο τρόπος που γράφεις. Μην ανησυχείς για τίποτα, το 'χεις!

Ποιος είναι ο στόχος σου για το blog σου σε ένα χρόνο από τώρα;

Να γίνει το Catherine writes όσο γίνεται πιο γνωστό. Να ανακαλύψει καινούρια πράγματα και να τα μεταδώσει. Να αποκτήσει αναγνώστες σκεπτόμενους. Να μπορέσει να βοηθήσει με τον τρόπο του κάποιους ανθρώπους που, χρειάζονται κάποιον να τους εμπνεύσει. Ίσως και κάποια μελλοντική συνεργασία γιατί όχι;

Κάτι άλλο που θέλεις να συμπληρώσεις πριν κλείσουμε;

Το να είναι μια γυναίκα blogger, είναι κάτι πολύ όμορφο. Φανταστείτε ένα "παράθυρο", μέσα απο το οποίο επιτρέπει στον κόσμο να βλέπει τον τρόπο που σκέφτεται, τα πράγματα που την απασχολούν, να εμπνεύσει άλλες γυναίκες και κορίτσια, να τις βοηθήσει να δοκιμάσουν κάτι καινούριο, να έχουν πίστη στον εαυτό τους. Μπορεί να δώσει την κατάλληλη "ώθηση" για κάτι που θα αποτελέσει την αρχή ενός νέου ξεκινήματος.

Ευχαριστώ τις Greek women bloggers για τη φιλοξενία. 


Φωτογραφία: Προσωπικό αρχείο

CONVERSATION

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου